Ford Kuga: Europa's best verkopende PHEV

Nu met Black Package optie

14/10/2022

De Kuga is Europa's best verkopende plug-in hybride (PHEV) in 2022 tot nu toe, en overtrof zijn naaste concurrent met meer dan 28 procent in de eerste helft van het jaar.

De nieuw beschikbare Kuga ST-Line X Black Package komt met een zwart dak, zwarte details aan de buitenkant en volledig zwarte 20-inch lichtmetalen velgen, terwijl voor het exterieur keuze is uit verschillende kleuren. Tevens kunnen klanten kiezen voor door Ford-ontwikkelde comfortstoelen, gecertificeerd door AGR, de toonaangevende organisatie voor de gezondheid van de wervelkolom, voor meer comfort en ondersteuning.

  • Kuga Black Edition zijkant
  • De Ford Kuga Plug-In Hybrid SUV1 was in de eerste helft van 20222, 3 de bestverkochte plug-in hybride (PHEV) van alle merken op alle Europese markten.

    Voortbouwend op zijn succes als Europa's best verkochte plug-in hybride van 2021,2, 3 hebben dit jaar al meer dan 23.000 Kuga Plug-In Hybrids klanten bereikt, met een verkoop van meer dan 28 procent meer dan de volgende best verkopende PHEV.3

  • De intelligente aandrijflijn van de Kuga Plug-In Hybrid biedt klanten flexibiliteit, met een totale elektrische actieradius van 57-67 km WLTP en een volledig elektrische actieradius voor in de stad van 71-88 km WLTP, waardoor frequente ritten op uitsluitend elektrische energie mogelijk zijn. Tevens is het energieverbruik van 14,4-15/9 kWh/100 km WLTP ook lager dan bij de belangrijkste concurrenten.4

  • Kuga Black Edition aan de oplader
  • Klanten profiteren ook van de actieradius en flexibiliteit van een benzineauto, met een elektrisch vermogen dat de prestaties van het voertuig aanvult. Bestuurders kunnen de Kuga Plug-In Hybrid in de EV Auto-modus laten staan en deze zal zo efficiënt mogelijk werken, met het meest optimale brandstofverbruik, ongeacht de rijomstandigheden.


  • Ford kondigde ook de introductie aan van het Kuga ST-Line X Black Package met een aantal visuele upgrades en een nieuwe comfortstoel:

    "We weten dat veel van onze klanten die willen afstappen van een conventionele benzine- of dieselauto misschien nog niet klaar zijn voor een volledig geëlektrificeerde auto, en het feit dat de Kuga Plug-In Hybrid de best verkochte PHEV in Europa is, bewijst dat het voor veel van die klanten de juiste keuze is", zegt Glen Goold, directeur van de Ford Kuga voertuiglijn. "Auto's als de Kuga Plug-In Hybrid zijn een cruciaal onderdeel van Fords streven naar een geëlektrificeerde toekomst."


  • Black Package geeft de Kuga-serie extra stijl en individualiteit

  • De Kuga ST-Line X Black Package is nu te bestellen en geeft unieke elementen aan het exterieurdesign voor een meer dynamische en onderscheidende look.

  • Kuga Black Edition Vignale close-up
  • Ter aanvulling op het volledige scala aan carrosseriekleuren voor een maximale visuele impact, voegt de Black Package aan het sportieve Kuga ST-Line X exterieur een zwart gelakt dak en zwart afgewerkte spiegelkappen, ventilatieopeningen vooraan en een achterspoiler toe. De ST-Line-emblemen en het Kuga-opschrift op de achterklep zijn ook in het zwart afgewerkt, terwijl zwartgelakte 20-inch lichtmetalen velgen standaard zijn.


  • Nieuwe comfortstoeloptie biedt extra ondersteuning voor inzittenden voorin

  • Kuga Black Edition vooraanzicht
  • Kuga-klanten van alle modellen kunnen nu ook kiezen voor een nieuwe comfortstoel. Deze zijn goedgekeurd door de toonaangevende organisatie voor de gezondheid van de ruggengraat, Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR).

    Dankzij de twaalfvoudige verstelling kan de stoel zich aanpassen aan de persoon in zijn of haar zitpositie in plaats van dat de persoon zijn positie aan de stoel aanpast, een vereiste om goedkeuring van AGR te verkrijgen.

  • Zithoogte, lengte en helling kunnen allemaal worden aangepast, alsook de viervoudige lendensteunen en viervoudige hoofdsteunverstelling om inzittenden van alle soorten en maten te helpen een comfortabele zitpositie te vinden. Pijn in de onderrug is wereldwijd een belangrijke oorzaak van invaliditeit en uit een onderzoek bleek dat 63 procent van de bestuurders aan rugpijn die de dagelijkse activiteiten belemmert.5 De AGR-accreditatie wordt toegekend door een onafhankelijke testcommissie bestaande uit deskundigen uit diverse medische gebieden. Zij zetten zich in om klanten te helpen rugvriendelijke producten te kiezen.



# # #

1 Kuga Plug-In Hybrid gehomologeerde CO2-emissie 21-30 g/km WLTP, gehomologeerd brandstofverbruik 0,9-1,3 l/100 km WLTP en puur elektrisch rijbereik 57-67 km WLTP. CO2-uitstoot en brandstofefficiëntie assortimenten kunnen variëren afhankelijk van de voertuigvarianten die op de afzonderlijke markten worden aangeboden.

Het opgegeven WLTP-brandstof-/energieverbruik, CO2-emissies en elektrische actieradius worden bepaald volgens de technische vereisten en specificaties van de Europese Verordeningen (EC) 715/2007 en (EU) 2017/1151, zoals laatstelijk gewijzigd. De toegepaste standaard testprocedures maken vergelijking mogelijk tussen verschillende voertuigtypes en verschillende fabrikanten.

2 Ford Europa rapporteert verkopen voor zijn 20 traditionele, Europese markten: Oostenrijk, België, Groot-Brittannië, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Spanje, Roemenië, Zweden en Zwitserland.

3 Volgens gegevens gerapporteerd door JATO Dynamics, www.jato.com.

4 Volgens Ford-analyse.

5 International Journal of Science and Research (IJSR)


Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws