De nieuwe Mustang Shelby GT500

Voor de autoliefhebbers!

14/02/2019

Ter gelegenheid van de Detroit International Auto Show 2019 (NAIAS), onthulde Ford de geheel nieuwe Shelby GT500, de krachtige en technologisch geavanceerde Ford Mustang."Volgens Carroll Shelby zou de volgende Shelby steeds sneller moeten zijn, ik denk daarom dat hij deze Mustang, meer dan wie dan ook leuk zou hebben gevonden," zei Jim Farley, Executive Vice President van Ford Motor Company.

Ford Mustang Shelby Ford Mustang Shelby Ford Mustang Shelby Ford Mustang Shelby Ford Mustang Shelby Ford Mustang Shelby

Carroll Shelby was een Amerikaanse autodesigner, coureur en ondernemer. Shelby was vooral bekend vanwege zijn betrokkenheid bij het omvormen van de standaard Ford Mustang tot een race-bewezen raceauto en de AC Cobra van Ford.

Carroll Shelby, markeerde de geschiedenis van het model voor de eerste keer met de legendarische Mustang GT350. Vervolgens, geïnspireerd door de overwinning van Ford op de 24 uur van Le Mans in 1966, ontwikkelde hij een nog krachtigere versie, de Shelby GT500 en zijn gemodificeerde V8, die hij de "eerste echte auto noemde waar hij echt trots op was".

Een V8-motor van meer dan 700 pk

Geïnspireerd door de Ford GT's, Ford GT en Mustang, ook ontwikkeld door Ford Performance, gaat het erfgoed verder met de derde generatie Shelby GT500 Mustang. Dit Mustang model van Ford is gewoonweg erg krachtig en buitengewoon technologisch geavanceerd.

De nieuwe Mustang Shelby GT500 is verkrijgbaar in het najaar van 2019 en exclusief voor de Amerikaanse markt, de geheel nieuwe Shelby GT500 Mustang is voorzien van een supercharged 5.2L V8-motor met meer dan 700 pk. In staat om te gaan van 0 tot 100 mijl in 3,5 seconden, de Shelby GT500 behaalt de beste rondetijden op een standaard Mustang.

Bekijk de nieuwe Mustang Shelby-video en vind het volledige artikel door op deze link te klikken.

Contacteer ons voor meer infoBezoek onze showroom

Nieuws

Promoties

Bekijk hier de laatste promoties

Nieuws

Bekijk hier het laatste nieuwsBeoordelingen